Σχετικά

Γεώργιος Δ. ΚαψωμένοςΣτο “βιβλιοπωλείο” της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών διατίθενται τα έργα -λογοτεχνικά κείμενα και μελέτες- των ιδρυτών της, του Γεωργίου Δ. Καψωμένου και της Αρτεμισίας Χαριτάκη-Καψωμένου, καθώς και των συνεχιστών τους, με σκοπό την οικονομική στήριξη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος και την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας του.

Με τον τρόπο αυτό το Ίδρυμα Καψωμένου φιλοδοξεί ταυτόχρονα να προωθήσει και να γνωστοποιήσει στον ευρύτερο δυνατό κύκλο την τοπική πολιτισμική παραγωγή, που αποτελεί μέρος της πνευματικής και κοινωνικής ιστορίας της περιοχής.

Για τον λόγο αυτό, τα διατιθέμενα κείμενα προσφέρονται σε χαμηλό κόστος και η αγορά τους εχει το χαρακτήρα της δωρεάς/συνεισφοράς προς το Ίδρυμα με μια άμεση ανταπόδοση εκ μέρους μας.

Αξιοποιώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις και την διάδοση των φορητών ηλεκτρονικών συσκευών, τα παραπάνω έργα διατίθενται αποκλειστικά στη ψηφιοποιημένη τους μορφή, σε τύπο αρχείων PDF και EPUB, προκειμένου να διευκολύνονται οι αναγνώστες αλλά και να παρακάμπτονται τα έξοδα αποστολής και να ελαχιστοποιείται το κόστος διάθεσής τους.

Τα ψηφιακά αρχεία που διατίθενται από το Βιβλιοπωλείο δεν φέρουν κάποιο “κλείδωμα” και μπορούν να αντιγραφούν και να αναγνωσθούν σε όλες τις ψηφιακές συσκευές και υπολογιστές του συνεισφέροντος και από οποιοδήποτε συμβατό πρόγραμμα, χωρίς κανένα περιορισμό.

Τα νέα εγγεγραμμένα και τα τρέχοντα μέλη της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών δικαιούνται δύο έργα της επιλογής τους από τα διαθέσιμα στο Βιβλιοπωλείο του Ιδρύματος.