Τετάρτη, Ιούλιος 17, 2024

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών – Ιδρύματος Καψωμένου πληροφορήθηκε με οδύνη την αδόκητη απώλεια του εκλεκτού μέλους της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών-Ιδρύματος Καψωμένου, Αναστασίου Παπαδερού, ο οποίος υπήρξε πρόσωπο εμβληματικό, στενά συνδεδεμένο με την ιστορία και τις προσπάθειες του Ιδρύματός μας να διασώσει, να αναδείξει και να ενισχύσει την τοπική μας πολιτιστική παράδοση.

Της παράδοσης αυτής και ιδιαίτερα των στοιχείων που συνθέτουν την ιδιαιτερότητα της κοινωνίας και της επαρχίας μας, ο Αναστάσης Παπαδερός υπήρξε αυθεντικός φορέας και ζωντανό πρότυπο. Και σ’ αυτό το πεδίο, η συμβολή του στο έργο της Εταιρείας, τόσο ως ενεργού μέλους όσο και ως πηγής πολύτιμων πληροφοριών για τα ήθη, τα έθιμα, τα τραγούδια και τα παραμύθια του τόπου μας, ήταν ανεκτίμητη.

Ως ελάχιστο αντίδωρο για τη συμβολή του αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών, αποφάσισε, σε έκτακτη συνεδρίαση:

 α. Να δώσει το όνομά του στην Πρώτη Δράση του υπό εξέλιξη Ερευνητικού Προγράμματος “Η ανθρωπογεωγραφία της επαρχίας Κυδωνίας”.

 β. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του Δ.Σ. και των μελών της Εταιρείας στην οικογένεια του εκλιπόντος.

 γ. Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο και να αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

 

Πύργος Αλικιανού, 17 Νοεμβρίου 2016

 

Ο πρόεδρος  Ο Γεν. Γραμματέας
Ερατοσθένης Γ. Καψωμένος Γιώργος ΚΑΡΚΑΝΗΣ