Τετάρτη, Δεκέμβριος 12, 2018

Η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου, σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Κύπρου (ΘΕΠΑΚ) και τη συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης, οργανώνει Θεατρική παράσταση με τον "Ερωτόκριτο" του Βιτσέντζου Κορνάρου σε Διασκευή και Σκηνοθεσία Μιχάλη Πιερή και Μουσική Αντώνη Ξυλούρη – Ψαραντώνη.

thepak erotokritos1

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015, ώρα 20.30, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Καψωμένου, στον Πύργο Αλικιανού Χανίων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου και το Ενοριακό Συμβούλιο του Τιμίου Σταυρού Αλικιανού σας προσκαλούν στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώνουν την Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 06:30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Αλικιανού.

Εκκλησία Τιμίου Σταυρού Αλικιανού

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ύμνους των Χριστουγέννων, που θα ψάλει ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Χανίων “Γεώργιος ο Κρής,και ανάγνωση κειμένων από τα Χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Η παρουσία σας στην εκδήλωση θα είναι για μας μεγάλη χαρά και τιμή.

Η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου και η Θεατρική Επιτροπή του Ιδρύματος σας προσκαλούν στη Συνάντηση με τους Κρήτες Πεζογράφους που διοργανώνουν την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 06.30 μ.μ, στην Αίθουσα Τελετών του Ιδρύματος (στο κτήριο του πρώην Ιδιωτικού Γυμνασίου Αλικιανού).

Το όραμα της Κρήτης και ο ιστορικός της ρόλος αναδύονται μέσα από την ανάγνωση εκλεκτών σελίδων κρητικής πεζογραφίας: του Νίκου Καζαντζάκη (“Ο καπετάν Μιχάλης”, “Αναφορά στον Γκρέκο”), του Παντελή Πρεβελάκη (“Παντέρμη Κρήτη”) και της Αρτεμισίας Χαριτάκη (“Διηγήματα και Νουβέλες”).

Η παρουσία σας στην εκδήλωση θα είναι για μας μεγάλη χαρά και τιμή.

Η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών - Ίδρυμα Καψωμένου, στα πλαίσια του στόχου της μελέτης, της ανάδειξης και ενίσχυσης της τοπικής πολιτισμικής δημιουργίας, διοργανώνει στις 10 Οκτωβρίου 2010, στις 7μ.μ. στην έδρα της, στον Πύργο Αλικιανού Χανίων, Αποσπερίδα Κρητικού Παραμυθιού με παραδοσιακούς, αυθεντικούς αφηγητές.