Τετάρτη, Ιούλιος 17, 2024

Η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου, στο πλαίσιο της Σειράς Ανοιχτού Πανεπιστημίου “Μείζονα προβλήματα της εποχής μας”, διοργανώνει την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 19.30, στην έδρα του Ιδρύματος, στον Πύργο Αλικιανού, συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα:

«Το μέλλον της Ευρώπης. Προβλήματα και προβληματισμοί»

Η παρούσα οικονομική κρίση ανέδειξε σ’ όλες τους τις διαστάσεις τα προβλήματα που συνδέονται με τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την προοπτική της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Και κατέστησε αναγκαίο ένα ειλικρινή δημόσιο διάλογο γι’ αυτά τα προβλήματα, που θα διαφωτίσει ολόπλευρα την κοινή γνώμη και θα συμβάλει στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών, ικανών να μετέχουν συνειδητά στις εξελίξεις που αφορούν το μέλλον των παιδιών τους, το μέλλον των ευρωπαϊκών λαών.

Στη συζήτηση έχουν προσκληθεί να μετάσχουν καθηγητές πανεπιστημίου, ειδικοί επιστήμονες και προσωπικότητες της πνευματικής μας ζωής, ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Γιώργος Κοντογιώργης, ο Ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Πρόεδρος του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας Δημήτρης Ρόκος, ο καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής και Κοινωνικής Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιώργος Μαργαρίτης, ο συγγραφέας και εκδότης Γιώργος Καραμπελιάς, ο εκπαιδευτικός, συγγραφέας και πρόεδρος της Εταιρείας Παιδείας και Πολιτισμού “Εντελέχεια”, Λαοκράτης Βάσσης.

 Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και η συμμετοχή στο διάλογο επιθυμητή.

Η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου, συνεχίζοντας το δημόσιο διάλογο γύρω από τα μείζονα προβλήματα της εποχής μας, οργανώνει, το Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012, στις 7.30μμ, Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα:

Η Παγκόσμια Κρίση από άλλη οπτική γωνία: Οικονομία, πολιτική, πολιτισμός.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Τομέα Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστήμιου, η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου, οργάνωσε, την Κυριακή, 1η Απριλίου 2012, ένα αφιέρωμα στις επιπτώσεις της υπερβολικής χρήσης του διαδικτύου.

Το θέμα ανέπτυξαν δύο ειδικοί ομιλητές: ο καθηγητής Πληροφορικής και Σχολικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Γώγουλος, ο οποίος μίλησε με θέμα

"Το διαδίκτυο και η χρήση του από τους νέους. Θετικά και αρνητικά"

και ο Παιδοψυχίατρος, κ. Αχιλλέας Προκοπίου, ο οποίος μίλησε με θέμα:

"Υπερβολική χρήση του διαδικτύου. Τί να κάνουν οι γονείς"

Η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου σας προσκαλεί σε μια διπλή εκδήλωση. Το πρώτο μέρος της είναι αφιερωμένο στο πολύτιμο αγαθό της υγείας και ειδικότερα στις μάστιγες της εποχής μας, τα καρδιακά και τα ογκολογικά νοσήματα. Την εκδήλωση απαρτίζουν δύο ομιλίες ειδικών ιατρών:

Γιάννη Σκαράκη,  "Οξύς θωρακικός πόνος"
Γιάννη Κασελάκη,   " Καρκίνος του στήθους ".

Θα γίνει επίσης επίδειξη χρήσεως απινιδωτή από Ομάδα Εθελοντών Σαμαριτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Χανίων. Στη συνέχεια, οι ειδικοί ομιλητές θα απαντήσουν σε απορίες του κοινού.

Το αφιέρωμα θα συνδυαστεί με την εγκαινίαση της Κινηματογραφικής Λέσχης, που θα περιλαμβάνει την προβολή έργων Κρητών σκηνοθετών. Στα πλαίσια αυτής της πρώτης εκδήλωσης θα προβληθεί το έργο

Λευτέρη Χαρωνίτη,  "Αγώνες Κρητικής Ελευθερίας"

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011, στην Αίθουσα Τελετών του Ιδρύματος, στον Πύργο Αλικιανού. Έναρξη ομιλιών ώρα 18.30 το απόγευμα, Κινηματογραφική Λέσχη ώρα 21.00 το βράδυ.

Η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών - Ίδρυμα Καψωμένου και ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης σας προσκαλούν στην εσπερίδα “Ένα Ταξίδι στον Νυχτερινό Ουρανό της Κρήτης” που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Αυγούστου και ώρα 8.30 μ.μ. στο Ίδρυμα Καψωμένου στον Πύργο Αλικιανού Χανίων.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει σύντομες παρουσιάσεις με οπτικοακουστικό υλικό ενώ στη συνέχεια οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον νυχτερινό ουρανό της Κρήτης με τα τηλεσκόπια των μελών του Σ.Φ.Α.Κ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Σας περιμένουμε.

Βάσος Λυσσαρίδης

Η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου, συνεχίζοντας τη σειρά διαλέξεων «Μείζονα προβλήματα της εποχής μας», έχει προσκαλέσει τον επίτιμο Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη, συγγραφέα και προσωπικότητα της διεθνούς πολιτικής, ο οποίος θα δώσει διάλεξη με θέμα:

«Το Κυπριακό στα πλαίσια του νέου παγκόσμιου και περιφερειακού περίγυρου»

Η ομιλία θα γίνει τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου, ώρα 20.00 το βράδυ, στο χώρο της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών, στον Πύργο Αλικιανού.
Η παρουσία σας στην εκδήλωση θα είναι για μας μεγάλη χαρά και τιμή.