Δευτέρα, Μαϊος 20, 2024

Η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών Ίδρυμα Καψωμένου και το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Κύπρου (ΘΕΠΑΚ), οργανώνουν, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, θεατρική παράσταση στον Πύργο Αλικια νού, στην έδρα της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών, την 1η Αυγούστου 2019,ώρα 8.00 το βράδυ, με τίτλο:

«Του έρωτα οι μπόρεσες και τση φιλιάς η χάρη»

Ο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου

ΘΕΠΑΚ - ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ

Διασκευή - σκηνοθεσία  Μιχάλη Πιερή.

Λαμβάνουν μέρος 25 ηθοποιοί του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η εκδήλωση αποτελεί συμμετοχή των οργανωτικών φορέων στο Έτος Ερωτόκριτου 2019.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών και Οι παραμυθάδες της πόλης των Χανίων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, διοργανώνουν βραδιά αφήγησης λαϊκών παραμυθιών

Το θέμα είναι: «Παραμύθια με καλάθια, παξιμάδια και καρπούς».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δήμητρα Βαλαβάνη : Κάποτε ριζώνουν και τα λόγια
Δέσποινα Τζιάκη : Η χελώνα και ο Ρεβιθάκης
Νίκος Μπλαζάκης : Ο σιδερένιος δερβίσης
Αγγελική Μπεμπλιδάκη : Ο κυρ Σιμιγδαλένιος
Στέλλα Ροζάκη : Η ψομματούκλα
Βάνια Σταμπολάκη : Το μαχαίρι της σφαγής, τ’ ακόνι της υπομονής και το κερί τ’ αμάλαχτο
Δώρα Γεωργιάδου : Τα τρία παλικάρια και τα τρία κορίτσια


Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019. Ώρα προσέλευσης: 20.30- 20.45, ώρα έναρξης 20.45

Στην αυλή της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών-Ίδρυμα Καψωμένου στον Πύργο Αλικιανού Χανίων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου, σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Κύπρου (ΘΕΠΑΚ) και τη συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης, οργανώνει Θεατρική παράσταση με τον "Ερωτόκριτο" του Βιτσέντζου Κορνάρου σε Διασκευή και Σκηνοθεσία Μιχάλη Πιερή και Μουσική Αντώνη Ξυλούρη – Ψαραντώνη.

thepak erotokritos1

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015, ώρα 20.30, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Καψωμένου, στον Πύργο Αλικιανού Χανίων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου και το Ενοριακό Συμβούλιο του Τιμίου Σταυρού Αλικιανού σας προσκαλούν στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώνουν την Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 06:30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Αλικιανού.

Εκκλησία Τιμίου Σταυρού Αλικιανού

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ύμνους των Χριστουγέννων, που θα ψάλει ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Χανίων “Γεώργιος ο Κρής,και ανάγνωση κειμένων από τα Χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Η παρουσία σας στην εκδήλωση θα είναι για μας μεγάλη χαρά και τιμή.

Η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου και η Θεατρική Επιτροπή του Ιδρύματος σας προσκαλούν στη Συνάντηση με τους Κρήτες Πεζογράφους που διοργανώνουν την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 06.30 μ.μ, στην Αίθουσα Τελετών του Ιδρύματος (στο κτήριο του πρώην Ιδιωτικού Γυμνασίου Αλικιανού).

Το όραμα της Κρήτης και ο ιστορικός της ρόλος αναδύονται μέσα από την ανάγνωση εκλεκτών σελίδων κρητικής πεζογραφίας: του Νίκου Καζαντζάκη (“Ο καπετάν Μιχάλης”, “Αναφορά στον Γκρέκο”), του Παντελή Πρεβελάκη (“Παντέρμη Κρήτη”) και της Αρτεμισίας Χαριτάκη (“Διηγήματα και Νουβέλες”).

Η παρουσία σας στην εκδήλωση θα είναι για μας μεγάλη χαρά και τιμή.

Η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών - Ίδρυμα Καψωμένου, στα πλαίσια του στόχου της μελέτης, της ανάδειξης και ενίσχυσης της τοπικής πολιτισμικής δημιουργίας, διοργανώνει στις 10 Οκτωβρίου 2010, στις 7μ.μ. στην έδρα της, στον Πύργο Αλικιανού Χανίων, Αποσπερίδα Κρητικού Παραμυθιού με παραδοσιακούς, αυθεντικούς αφηγητές.