Κυριακή, Ιούνιος 23, 2024

Το Γυμνάσιο Αλικιανού συνδιοργανώνει με την Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου και σε συνεργασία με το Δήμο Πλατανιά, στα πλαίσια της σχολικής του γιορτής, τιμητική εκδήλωση για το βετεράνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου πλοίαρχο Γρηγόριο Παυλάκη, μοναδικό επιζώντα Έλληνα αξιωματικό του Π.Ν. που συμμετείχε στην απόβαση της Νορμανδίας.

Το Γυμνάσιο Αλικιανού και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου συνδιοργανώνει με την Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου και την ενορία του Τιμίου Σταυρού Αλικιανού εκδήλωση για την εορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών της Ελληνικής Παιδείας, και σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τη σχολική μας εορτή που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του παλαιού μας σχολείου, «Ίδρυμα Καψωμένου» (Αλικιανός), τη Δευτέρα 30/1/2012 και ώρα 9:45 π.μ.

Τρεις Ιεράρχες


Με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης, η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου οργανώνει, το Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011, το απόγευμα, ώρα 19.00, εκδήλωση ιστορικής μνήμης, για να τιμήσει την Αντίσταση και τις θυσίες του κρητικού λαού για την ελευθερία.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλία, απαγγελίες ποιημάτων, ριζίτικα τραγούδια, μαρτυρίες, προβολή video και έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων, η οποία θα λειτουργήσει τα Σαββατοκύριακα, ώρα 18.00 ως 21.00, από την 21η Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου (πρώην Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Κυδωνίας), στον Πύργο Αλικιανού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.