Κυριακή, Ιούνιος 23, 2024

Η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών οργανώνει σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κυπριακούς πολιτιστικούς φορείς, Διεθνές Συνέδριο αφιερωμένο σε έναν από τους επιφανέστερους Έλληνες ποιητές, τον Κυριάκο Χαραλαμπίδη από την Κύπρο, με τίτλο:

Κυριάκος Χαραλαμπίδης. Ο ποιητής, ο κριτικός, ο φιλόλογος

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών, στον Πύργο Αλικιανού Χανίων, από 21 (Παρασκευή) έως 23 Ιουλίου 2023 (Κυριακή).

Συμμετέχουν διακεκριμένοι νεοελληνιστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ομότιμοι και εν ενεργεία καθηγητές ελληνικών και ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, συγγραφείς και κριτικοί της λογοτεχνίας, ερευνητές, διδάκτορες και υποψήφιοι διδάκτορες Νεοελληνικής Φιλολογίας.

Τη συγκεκριμένη θεματική του Συνεδρίου θα διαμορφώσουν οι επιλογές των Συνέδρων, που ως ειδικοί μελετητές του Ποιητή είναι οι αρμοδιότεροι να ορίσουν τα πεδία της έρευνας.

Ως ενδεικτική – αλλά όχι αποκλειστική – προθεσμία για τις Δηλώσεις συμμετοχής ορίζεται η 31η Μαΐου· και για την περίληψη της ανακοίνωσης η 21 Ιουνίου 2023. Η Δήλωση συμμετοχής και η Περίληψη θα πρέπει να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Αναλυτικότερες πληροφορίες για την οργάνωση και τους όρους συμμετοχής θα ανακοινωθούν στη συνέχεια μέσω των εγκυκλίων προς τους Συνέδρους.

H είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.