Τετάρτη, Ιούλιος 17, 2024

Η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Γεωργίου και Αρτεμισίας Καψωμένου, συμμετέχοντας στις πανελλήνιες εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από το θάνατο του εθνικού ποιητή Κωστή Παλαμά, οργανώνει, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κωστή Παλαμά, τριήμερο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα:

Ο Παλαμάς και η ελληνική πολιτισμική παράδοση
(22-24 Σεπτεμβρίου 2023)

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα που κατάρτισε το Ίδρυμα Παλαμά ως συντονιστικός φορέας, στις εκδηλώσεις θα συνεργάζονται πανεπιστημιακά ιδρύματα, εκπαιδευτικοί, επιστημονικοί, λογοτεχνικοί και πολιτιστικοί φορείς από την Ελλάδα και την Κύπρο. Έχουν προγραμματιστεί 16 εκδηλώσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή χωρική και χρονική διασπορά, σε όλο τον ελλαδικό και κυπριακό χώρο και σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι εκδηλώσεις θ’ αρχίσουν στην Αθήνα σε δύο επετειακές ημερομηνίες, τη 13η Ιανουαρίου 2023, επέτειο της γέννησης του Ποιητή (Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής) και την 28η Φεβρουαρίου, επέτειο της μεγαλειώδους κηδείας του Ποιητή (28.02.1943) στην κατοχική Αθήνα (Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών)· και θα κλείσουν πάλι στην Αθήνα, τη 15η Δεκεμβρίου (Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστημιούπολη).

Το Ίδρυμα Κωστή Παλαμά μας έκανε την τιμή να επιλέξει ως η κεντρική εκδήλωση του Εορτασμού το Συνέδριο «Ο Παλαμάς και η ελληνική πολιτισμική παράδοση», που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των Χανίων (Πνευματικό Κέντρο Χανίων) και στην έδρα της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών (Πύργος Αλικιανού), με τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Θα συμμετέχει πολυμελής αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Κωστή Παλαμά και διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές, ειδικοί ερευνητές του παλαμικού έργου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κριτικοί της λογοτεχνίας, συγγραφείς και νέοι διδάκτορες. Στους Συνέδρους που το επιθυμούν θα χορηγείται Βεβαίωση συμμετοχής.

Ως ενδεικτική προθεσμία για τις Δηλώσεις συμμετοχής ορίζεται η 30ή Ιουνίου 2023. Η Δήλωση συμμετοχής και η Περίληψη του θέματος θα πρέπει να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Αναλυτικότερες πληροφορίες για την οργάνωση και τους όρους συμμετοχής θα ανακοινωθούν στη συνέχεια μέσω των εγκυκλίων προς τους Συνέδρους.

Η παρακολούθηση του Συνεδρίου θα είναι ελεύθερη για όλους.