Τετάρτη, Ιούλιος 17, 2024

Με αφορμή την επέτειο των εκατό πενήντα χρόνων από τη γέννηση του ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών - Ίδρυμα Καψωμένου, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Χανίων, οργανώνει Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα

"Η ποίηση και η ποιητική του Καβάφη"

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από Παρασκευή (απόγευμα), 4 Οκτωβρίου, έως Κυριακή (μεσημέρι), 6 Οκτωβρίου 2013.

Χώρος Διεξαγωγής

Η Εναρκτήρια Πανηγυρική Συνεδρία (Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, ώρα 19.00) θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών, στον Πύργο Αλικιανού, οι Τακτικές Συνεδρίες (Σάββατο, 5 και Κυριακή, 6 Οκτωβρίου) θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Θεματολογία

Ως θεματικοί άξονες του Συνεδρίου προτείνονται:

Ι. Γραμματολογικά ζητήματα: Tο έργο του Καβάφη μέσα στα ιστορικά, λογοτεχνικά και πολιτισμικά συμφραζόμενα της εποχής του. Η σημερινή του επικαιρότητα.

ΙΙ. Ερευνητικά και ερμηνευτικά ζητήματα του έργου του: Αναλύσεις κειμένων και ερμηνευτικά κλειδιά. Η συμβολή του στον τομέα της ποιητικής.

ΙΙΙ. Ο ποιητής και η ελληνική πνευματική παράδοση. Ποιητική μυθολογία, σημασιακές δομές και πολιτισμικοί κώδικες. Η σχέση του με την αρχαία ποιητική.

ΙV. Τα πεζά του Καβάφη.

Αγαπητέ Σύνεδρε,

Απευθυνόμαστε σε σας και σας καλούμε να συμμετάσχετε ως εισηγητής στο συνέδριο "Η ποίηση και η ποιητική του Καβάφη", επιλέγοντας ένα θέμα από το πεδίο των ιδιαίτερων ενδιαφερόντων σας, σε συσχετισμό με τις παραπάνω θεματικές ενότητες του Συνεδρίου.

Εάν αποδέχεστε την πρόσκληση, σας παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας αποστέλλοντας τον τίτλο της ανακοίνωσής σας και μια μικρή περίληψη 500-600 λέξεων στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή ταχυδρομικά, στη διεύθυνση:

Εταιρεία Κρητικών Σπουδών - Ίδρυμα Καψωμένου
73005 Aλικιανός, Χανιά

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την μορφοποίηση των περιλήψεων και εργασιών, παρακαλώ συμβουλευτείτε τις Οδηγίες για τους Συγγραφείς. Η τελευταία προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής είναι η 20ή Σεπτεμβρίου 2013.

Η διάρκεια της ομιλίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 20 λεπτά.

Εάν περιλαμβάνει προβολές (εικόνων, διαφανειών, video), παρακαλούμε να σημειώσετε στη dήλωσή σας το είδος τεχνικής υποστήριξης που απαιτείται.

Η συμμετοχή σας θα ήταν για μας μεγάλη χαρά και τιμή.

Εγγραφή

Το κόστος εγγραφής στο συνέδριο διαμορφώνεται ως εξής:

  • Τυπική Εγγραφή Συνέδρου: 30€
  • Φοιτητική Εγγραφή Συνέδρου: 15

Οι εγγεγραμμένοι έχουν το δικαίωμα να μετέχουν με την ιδιότητα του συνέδρου στη διοργάνωση, να υποβάλουν πρόταση ανακοίνωσης στην Επιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου, να συμμετέχουν στις κοινές συνεστιάσεις, να εξυπηρετούνται από τις διορισμένες υπηρεσίες μετακίνησης από και προς το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου, ενώ λαμβάνουν και βεβαίωση συμμετοχής στο συνέδριο.
Η φοιτητική εγγραφή απευθύνεται στους μεταπτυχιακούς φοιτητές και στους υποψήφιους διδάκτορες.

Το τέλος εγγραφής στο συνέδριο μπορεί να καταβληθεί με δύο τρόπους:

1) Με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Εταιρείας μέσω τράπεζας

α. Για το εσωτερικό:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: 205 / 296186-52

β. Για το εξωτερικό:

ΙΒΑΝ: GR2701102050000020529618652

ΚΩΔ. SWIFT Τράπεζας (BIC) ETHNGRAA

2) Ηλεκτρονικά μέσω πιστωτικής κάρτας ή λογαριασμού Paypal

 

Επιλογές Εγγραφής Συνέδρου

Για την επιβεβαίωση της εγγραφής τους οι σύνεδροι οφείλουν να παράσχουνένα αποδεικτικό κατάθεσης.

  • Όσοι καταθέσουν το τέλος εγγραφής μέσω τράπεζας, θα πρέπει να αποστείλουν στην Εταιρεία Κρητικών Σπουδών ένα αντίγραφο της απόδειξης τραπεζικής συναλλαγής είτε ως συνημμένο αρχείο σε μήνυμα email, μαζί με την πρόταση ανακοίνωσής τους και τα απαιτούμενα βιογραφικά στοιχεία, είτε ταχυδρομικά στην διεύθυνση:

Εταιρεία Κρητικών Σπουδών - Ίδρυμα Καψωμένου
Αλικιανός, Τ.Κ. 73005, Χανιά, Κρήτη

  • Όσοι καταθέσουν το τέλος εγγραφής ηλεκτρονικά, θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι εμφανίζεται το επώνυμο του καταθέτη ώστε να συνδεθεί με την εγγραφή του, ενώ στη περίπτωση που η πληρωμή δεν γίνεται με κάρτα του ίδιου του εγγραφομένου, είναι δυνατή η εισαγωγή των στοιχείων του συνέδρου στο πεδίο "Σημειώσεις προς την Οργανωτική Επιτροπή", που θα εμφανιστεί κατά την διαδικασία της πληρωμής.