Δευτέρα, Μαϊος 20, 2024

Η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου διοργανώνει, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους, πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς, Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα:

Οδυσσέας Ελύτης. Είκοσι χρόνια από την κοίμησή του.

 Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στα Χανιά, στην έδρα της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών, από την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου, έως και την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016. Θα περιλαμβάνει 10 Συνεδρίες και πλούσιο παράλληλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με συμμετοχή διάσημων καλλιτεχνών.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να συμβάλει σε μια αναλυτικότερη και βαθύτερη μελέτη του ποιητικού, δοκιμιακού, μεταφραστικού και εικαστικού έργου του Οδυσσέα Ελύτη και να αναδείξει τον πρωτοποριακό χαρακτήρα της τέχνης του, την οικουμενικότητα των αξιών και την επικαιρότητα των μηνυμάτων του. Φιλοδοξία μας είναι το Συνέδριο Ελύτη ν’ αποτελέσει, στην παρούσα κρίσιμη ιστορική συγκυρία, μια σπουδή πολιτισμικής αυτογνωσίας, που να αφυπνίσει τη συλλογική μνήμη και τις δημιουργικές δυνάμεις του λαού μας.

Στο Συνέδριο έχουν προσκληθεί να μετάσχουν η σύντροφος του Ποιητή, φιλόλογος και ποιήτρια, Ιουλίτα Ηλιοπούλου, επιφανείς πανεπιστημιακοί, ερευνητές, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τη συγκεκριμένη θεματική του Συνεδρίου θα διαμορφώσουν οι επιλογές των Συνέδρων, ειδικών μελετητών του ποιητή και του έργου του.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ως εισηγητές (ή ως Σύνεδροι χωρίς ανακοίνωση), καλούνται να συμπληρώσουν το Δελτίο Συμμετοχής, τον τίτλο της ανακοίνωσής των και σύντομη περίληψη του θέματος έως 30 Ιουνίου 2016. Θα ακολουθήσουν, σε 2η Εγκύκλιο, ειδικότερες πληροφορίες για τους Συνέδρους και για το Πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Οι δηλώσεις μπορούν να γίνονται είτε ηλεκτρονικά, στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , είτε ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Εταιρεία Κρητικών Σπουδών - Ίδρυμα Καψωμένου,73005 Πύργος Αλικιανού Χανίων.

Η εγγραφή των Συνέδρων ορίζεται στα 25€ και των φοιτητών, μεταπτυχιακών, υποψηφίων διδακτόρων και εκπαιδευτικών Μ.Ε. στα 15€. Οι Σύνεδροι μπορούν να καταθέτουν τα αντίστοιχα ποσά στον τραπεζικό λογαριασμό της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών, στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος:

Από το εσωτερικό στον αρ.: Εταιρεία Κρητικών Σπουδών ΕΤΕ 205/296186-52

Από το εξωτερικό στο:
ΙΒΑΝ Λογ/σμού: GR270110 2050000020529618652
ΚΩΔ. SWIFTΤΡΑΠΕΖΑΣ (BIC) ETHNGRAA.

Η παρακολούθηση του Συνεδρίου είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ομότ. καθηγητής Ερατοσθένης Γ. ΚΑΨΩΜΕΝΟΣ